Home / Restauracja / Czosnkowy filet kurczaka w maśle orzechowym miodzie i imbirze
15 maja, 2015

Czosnkowy filet kurczaka w maśle orzechowym miodzie i imbirze

Tagi: , , , , ,

 

Składniki ;

  • około 400g fileta z kurczaka lub indyka
  • 2 -3 łyżki miodu
  • 1 łycha czubata masła orzechowego
  • 2 zabki czosnku
  • 1-2 łyżki imbiru
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • trochę wody .
  • sól
  • garść drobno pokrojonych orzechów

Filety pokroić  w cienkie paski . Patelnie lekko rozgrzać i roztopić na niej miód z masłem orzechowym , imbirem , papryką, Dolać trochę wody i wszystko razem wymieszać na jednolitą papkę. Dołożyć pokrojone filety i dokładnie wymieszać . Zwiększyć gaz na maksa . Smażyć krótko z dwóch stron ( około 3 min z każdej strony )  . Pod koniec smażenia pierwszej strony dodać pokrojone orzechy, przeciśnięty  czosnek i posolić do smaku .