Home / Restauracja / Filet z piersi kurczaka w maśle orzechowym i garam masala
20 maja, 2015

Filet z piersi kurczaka w maśle orzechowym i garam masala

Tagi: , , ,

 

Składniki : 

  • 2 piersi kurczaka
  • duża łyżka masła orzechowego
  • przyprawa garam masala
  • sól
  • gorąca woda

 

Do masła orzechowego dolać trochę gorącej wody i wymieszać . Wodę dolewać tak długo, aż uzyskamy konsystencję gęstej śmietany. Pastą posmarować ze wszystkich stron filety oraz z każdej strony  posypać obficie przyprawą garam masala  przepis tutaj kliknij   i posolić .

Smażyć na teflonie z dwóch stron .. na tyle krótko, żeby mięsa nie przeciągnąć … ma być soczyste.( !!!!! )  Dłuższe smażenie filetów z kurczaka powoduje efekt suchego wióra..

Ja podałam ze szpinakiem , sosem czosnkowym , cebulką , papryką i ananasem

 

Serdecznie pozdrawiam … Nika