Home / Restauracja / Łosoś z szparagami w sosie beszamelowym
7 maja, 2015

Łosoś z szparagami w sosie beszamelowym

Tagi: , ,

 

 

Składniki na 1 porcję :

  • 1/2 opakowania szparagów zielonych
  • 1 szklanka mleka
  • 1  łyżka masła
  • sól , pieprz gałka muszkatołowa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 250g łososia

Zielone szparagi ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Przygotować beszamel . Do garnka wlać mleko rozprowadzić mąkę w nim i dodać masło oraz przyprawy . Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i pogotować na małym ogniu około 5 min.

Zielone szparagi ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać beszamelem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st . Zapiekać około 20 min . Po tym czasie włożyć na wierzch pokrojonego łososia , posolić go i zapiekać razem kolejne 10 min.

 

Serdecznie pozdrawiam … Nika