Home / Dodatki / Napój imbirowo cytrynowo ogórkowo miętowy
11 maja, 2015

Napój imbirowo cytrynowo ogórkowo miętowy

Tagi: , , , ,

 

Znalezione w necie … bardzo ciekawy smak … polecam . ach … Ja nie parzyłam niczego a imbiru dałam dużą łyżkę proszku . Czy działa cuda nie wiem raczej dość mocno sceptycznie podchodzę to tego .. bardziej podoba mi się jako świetny napój , a czasami ciężko wypijać samą wodę . A wody będąc na diecie trzeba pić mnuuustwo ! 

 

 

Sznupkowie w podróży życia
Świat zwariował na punkcie tej wody, polecają go w czasopismach, polecają lekarze. Ja piję tą wodę już piąty dzień i muszę przyznać, że faktycznie działa. Oczywiście to tylko wspomaga naszą dietę, nie jest cudownym środkiem na odchudzanie. Jednak widzę , że jakby przyspiesza moją dietę, zobaczymy po miesiącu.
To jest napój detoksykacyjny dla osób z dużą nadwagą, które mają sporo kilogramów do zrzucenia, kupę starego zalegającego tłuszczu, szczególnie w okolicach brzucha. Więc tym osobom jest zalecana. Co sprawia, że woda działa cuda?
ogórek –
działa moczopędnie, oczyszczając organizm z toksyn, usuwa nadmiar wody, odkwasza organizm. Zawsze jedz ogórka ze skórką, gdyż tam jest najwięcej minerałów.
********************************************************************************
imbir –
łagodzi wzdęcia, rozgrzewa organizm i pobudza do walki z tłuszczem
cytryna/limonka –
bogata w błonnik, tłumi apetyt, odtruwa organizm, balansuje PH.
**************************************************************************
mięta –
nadaje świeżości, dodaje aromatu i wbrew opiniom tłumi apetyt.
***************************************************************************

 

 

jak przygotowujemy taką wodę? Co potrzebujemy?
1.5 wody filtrowanej ( lub dobrej mineralnej)
1/2 ogórka
1 cytryna
1 limonka
6 plastrów imbiru ( lub łyżeczka w proszku)
2 gałązki mięty
ogórka parzymy wrzątkiem i kroimy w plastry – nie obieramy
imbir parzymy wrzątkiem i kroimy w plastry – nie obieramy
cytryny i limonkę parzymy wrzątkiem, czyścimy i kroimy w plastry, a z „dupek wyciskamy trochę soku do dzbanka – nie obieramy
miętę wkładamy w całości w gałązce.
Dlaczego nie obieramy? Bo bez skórki po paru godzinach wytrąci się goryczka z imbiru. Bo pod skórą kryje się samo dobro, nie wyrzucajmy więc!
Wszystko to zalewamy zimną wodą i odstawiamy do lodówki na noc.
Pierwszą szklankę pijemy po przebudzeniu, następną gdzieś w ciągu dnia, a ostatnia wieczorem po ostatnim posiłku, ale nie przed samym snem. Taki dzbanek powinien nam wystarczyć na dwa dni, w między czasie można uzupełnić wodą.
Pijemy codziennie przez siedem dni, następnie robimy dzienne przerwy i pijemy co drugi dzień, po dwa dni. Kuracji nie wolno prowadzić dłużej niż 4 tygodnie. Można powtórzyć za parę miesięcy.
Smak wody nie każdemu może odpowiadać, ja osobiście lubię jak jest bardzo zimna, najlepiej pić przez słomkę:)
Na pocieszenie dodam, że czym dłużej stoi , tym bardziej smakuje jak GIN&TONIC..Emotikon smile
NO TO NA ZDROWIE I DO DNA:)

A TO MÓJ NAPÓJ ŻYCIA Emotikon smile