Home / Restauracja / Rybna breja !- Leczo z ryby
26 marca, 2015

Rybna breja !- Leczo z ryby

Tagi: , , ,

 

 

Rybna breja- no bo jak byście chcieli to nazwać ?? W efekcie końcowym smakowo… jest super .. wyglądem .. tak jak widzicie ! Breja ! Ha ! Nie będę szukać dostojnych nazw ! Choć mój mąż nazwał to leczem z ryby

 

Składniki : 

  • 1.5kg ryby filet .. jaka chcecie ! u mnie flądra biała
  • 2 puszki pomidorów w puszce ….
  • 6 mniejszych papryk czerwonych słodkich
  • 4 średnie cebule
  • około 150g ketchupu
  • sól
  • mąka, tłuszcz do smażenia .
  • 2  makrele wędzone

 

Filety ryby obtoczyć w mące i usmażyć na tłuszczu .. posolić ..

Paprykę i cebulę usmażyć na tłuszczu i lekko posolić

Z makreli wędzonych wyjąć ości.

Wszystko wrzucić do gara dodać ketchup dosmaczyć solą, pieprzem do smaku . Chwilkę podgrzać razem i zostawić !

Jeść na ciepło … do ryżu na przykład ( Al dente proponowałabym ! )

lub na zimno do pajdy chleba!

 

Serdecznie pozdrawiam … Nika