Home / Restauracja / Tosty z tuńczyka i twarogu
11 maja, 2015

Tosty z tuńczyka i twarogu

Tagi: , , , ,

 

składniki :

  • 1 puszka odsączonego tuńczyka w sosie własnym
  • 200g twarogu
  • 3 jajka
  • 1 -2 ząbki czosnku
  • 3 szczypty soli
  • garśc posiekanego szczypiorku .

 

 

Wszystko wymieszać i zapiekać na grillu elektrycznym około 5 -7 min do uzyskania chrupkości . Fajnie komponują się z camembertem i ketchupem . z tej porcji wyszły dwa wkłady na grilla . … tzn dwa duże tosty

 

Możecie spróbować na patelni je zrobić jak nie macie grilla elektrycznego . Nie próbowałam ich robić tak więc nie wiem .

Dodane .. na patelni też wychodzą . na srednim ogniu piec z dwóch stron do odparowania wody z produktu i uzyskania chrupkości .

 

Serdecznie pozdrawiam …. Nika

 

 

Druga wersja tostów z tuńczykiem :

  • 400g  twarogu ,
  • 5 jaj L ,
  • 1 puszka odsączonego tuńczyka w sosie własnym ,
  • 1 kopiasta łycha skrobi ziemniaczanej
  • 3 szczypty soli

Zmiksowałam  wszystko prawie na maksa blenderem  … no i usmażyłam na grillu jak wyżej. Z tej porcji wyszło mi 6 sztuk tostów ( 6 załadowań grilla do wypieku )

 

Na zdjęciu także sałatka śledziowa z burakami przepis tutaj kliknij