Home / Restauracja / Zupa krem brokułowo- kalafiorowa z tymiankiem, marchewką oraz prażoną cebulką
19 marca, 2015

Zupa krem brokułowo- kalafiorowa z tymiankiem, marchewką oraz prażoną cebulką

Tagi: , ,

 

Do zrobienia tej zupy wykorzystałam warzywa mrożone .

 

  • Brokuł 900g
  • Kalafior 400g
  • Marchew 300g
  • 3 kostki rosołowe
  • pieprz około 0,5-1łyżeczki
  • Woda około 1,5 l
  • Tymianek suszony  2 łyżki
  • Cebulka prażona do zupy około 4 łyżek oraz cebulka do posypania gotowej porcji zupy
  • jogurt do polania porcji zupy

Wykonanie:

 

Brokuły, kalafior, cebulkę , kostki rosołowe , pieprz , zalać woda i chwilkę pogotować . Całość zmiksować i dodać tymianek oraz marchewkę . pogotować około 10 min .

Gotową porcję na talerzu polewać jogurtem i posypać prażona cebulką .