Home / Zupy / Zupa pomidorowa z mozzarellą
25 września, 2014

Zupa pomidorowa z mozzarellą

Składniki :

8 pomidorów

3-4 duże cebule

2 łyżki Oliwy

2 kostki bulionu cielęcego

1/2 słoiczka koncentratu

około 100ml mleka

woda ( nie pamiętam ale widać na zdjęciach mniej więcej ile dolałam )

magi do smaku, pieprz

Mozzarella

Pietruszka do posypania.

 

 

Wykonanie:

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki . Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie . Obrane pomidory włożyć do garnka  zalać mniej więcej do połowy wodą i rozdrobnić.  Dodać podsmażoną cebulę, koncentrat, kostki bulionowe i chwilkę pogotować. Zmiksować  całość dodać mleko magi i pieprz .

Pokrojona mozzarellę dodawać bezpośrednio na talerz . Posypać pietruszką .